Lorenzo Villoresi

Sinds de oprichting in 1990 van zijn eigen "Huis" in zijn familiepalazzo in Florence, heeft Lorenzo Villoresi een revolutionaire weg in artistieke parfumerie gevonden. Hij maakt gebruik van de fijnste ingrediënten en de materialen worden behandeld met de uiterste zorg om tot bijzondere geuren te leiden.

Hij volgde de routes van de Toscaanse handelaren uit de Renaissance. De parfums van Lorenzo Villoresi vertegenwoordigen een universum waar de materialen, geuren, en de kleuren uit Toscane samenkomen, met de kruiden, de essences en de invloeden uit het Oosten. Vooral bijzonder zijn de essentiële oliën en de kostbare extracten van over de hele wereld, die complimenteren de zuivere Toscaanse elementen van laurier, olijf, cipres, en de kostbare en zeldzame iriswortel. De gehele productie wordt nog handmatig uitgevoerd volgens traditionele methodes, die veel tijd, geduld en aandacht vereisen.

Potpourri, en in het bijzonder de Piper Nigrum (peperplant), intens aromatisch hout, scherpe peper, nootmuskaat, wierook, komen samen in zijn unieke en prachtige parfumcreaties. Deze zijn kenmerkend voor de originaliteit en de kwaliteit die de producten van het Huis van Lorenzo. De parfums van Lorenzo Villoresi zijn ontstaan door de lange ervaring van Lorenzo in het creëren van persoonlijke creaties.

"De wereld van parfums is een onbegrensde wereld: een geur kan een plaats of emoties oproepen, naar een denkbeeldige plek leiden of nieuwe emotionele aspecten creëren."

43 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

43 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst