Acqua di Parma

Deze fascinerende geschiedenis begint in een kleine parfumfabriek in Parma, een stad van benijdenswaardige cultuur en traditie. Onder bewind van de dynastie Gonzaga, één van de meest oogverblindende hoven van Italië, was de stad ten tijde van Giuseppe Verdi en Marie Louise van Oostenrijk bekend om zijn savoir vivre, en kwam tot literaire hoogte door de Franse auteur Stendhal...

Rond 1916, waren de bekendste herengeuren afkomstig uit Duitsland. Zij hadden een krachtige, intense en complexe samenstelling. Toen Acqua Di Parma zijn nieuwe geur introduceerde, werd het verwelkomd als een frisse bries van Mediterrane citrus geuren. In de 30er jaren werd de Eau Cologne zo populair dat de productie moest worden opgevoerd en de distributie moest worden uitgebreid.

Aqua Di Parma beleefde tussen '30er en de 50' jaren een gouden tijd. Het werd hét parfum van een betoverend tijdperk, dat door de Amerikaanse en Europese sterren van Hollywood werd beheerst. Onder de meest trouwe liefhebbers in de acteurswereld waren charmeurs als Cary Grant en David Niven, samen met de sekssymbolen Ava Gardner en Lana Turner. Later trad ook de elegante Audrey Hepburn met haar passie voor Acqua Di Parma toe tot deze elitewereld van Movie Stars.

Artikelen 1 tot 45 van 78 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 45 van 78 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Pagina:
  1. 1
  2. 2